Nieuws

Bouwvak vakantie 2019

I.v.m. bouwvak vakantie zijn wij van 29-7 t/m 19-8 Alleen geopend op afspraak.
Voor een afspraak kunt u bellen met 0624864877.

Lees meer

Is het wel verstandig om een gashaard te nemen?

Het is de laatste tijd regelmatig op het nieuws: het stoken van het gas. Zo wordt er gepraat over het verscherpen van de regels, of het gebruiken van gas helemaal afschaffen. Gaat dit echt gebeuren? Op 14 maart 2018 verscheen er een artikel op NOS.nl waarin verteld werd dat Europa meer gaat investeren in nieuwe gasinfrastructuur. De gasleidingen worden aangelegd voor de komende veertig tot vijftig jaar. De Europese Unie heeft zich tot doel gesteld dat in 2030 de CO2 uitstoot 40% lager moet zijn dan in 1990. Tot 2015 was die daling nog maar 12,5 %. De rechter heeft besloten dat de uitstoot in 2020, 25% lager moet zijn dan in 1990.  

Oplossingen

Om de CO2 uitstoot te verminderen worden er verschillende CO2 neutrale manieren van verwarmen  bedacht. Zo worden veel wind- en zonne-energieparken gebouw. Ook worden er veel nieuwbouwwoningen niet meer voorzien van aardgas maar van bijvoorbeeld warmtepompen. Momenteel wordt 50% van de nieuwbouwwoningen aangesloten op het aardgasnetwerk, de andere helft van de woningen wordt gebouwd zonder aardgasaansluiting. Voor bestaande situaties is het lastig om op stadswarmte over te gaan. De aansluiting van één huis alleen al kost tussen de 30 en 50 duizend euro. Daarnaast is gas ook nog eens de goedkoopste energiebron.  Waar gas per 1M3 ca. €0,65 kost is voor diezelfde warmte 10 kWh á €2.20 aan stroom nodig; een verschil van ongeveer 1.55 euro!

De toekomst

Er wordt verwacht dat in 2050 nog altijd een 25% van de woningen aangesloten zal zijn op het gas, en mogelijk als de ontwikkelingen van biogas en waterstof doorzetten. Er komt steeds meer biogas en daarvoor is ook een gasnetwerk nodig. De gaslevering zal dus zeker nog doorgaan tot 2050. Aangezien de gemiddelde gaskachel zo ongeveer 25 jaar mee gaat, hoeft u zich nog geen zorgen te maken.  

K-gas

De enige verandering die er aan zit te komen al komen is dat Nederland over gaat op K-gas, terwijl er nu G-gas wordt gebruikt. K-gas is een gas met een hoogcalorische waarde. Hierdoor moeten alle gastoestellen zoals gaskachels en haarden aangepast worden zodat ze blijven werken. Er is pas sprake van deze overgang rond 2033. Er mogen vanaf 1 januari 2018 geen gastoestellen meer verkocht worden die niet om kunnen gaan met het nieuwe k-gas.

Lees meer

Geen rookkanaal te realiseren?

21 Mei 2016

Ook wanneer er geen rookkanaal en gasleiding te realiseren is, kan je een stijlvolle mooie haard plaatsen.
Deze Faber opti myst cassette 1000 elektrische haard, met mist en knisperend haardvuur effect geplaatst compleet met ombouw te Oss.

Lees meer

In de zomer er warm bij zitten?

12 Mei 2016

Ook in de zomer maanden kunnen we zorgen dat u er lekker warm bij zit ! Deze prachtige buitenhaard gerealiseerd te Heesch . Deze is eventueel ook te combineren met een bbq rooster er in .

Lees meer

Waar wordt jij warm van?

23 Februari 2016

Kachels.nl is een nieuw online platform waar consumenten middels innovatieve tools hun smaak kunnen bepalen op het gebied van haarden en kachels

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Enkele merken waar we mee werken.